Everything I See is an Art

By: ceriteraDongeng PunyaGamba

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]
Monday, 20-Nov-2006 11:09 Email | Share | | Bookmark
Di petang Isnin itu aku berjalan...

Holaa~~ this time aku berjalan kt area Perak Tengah, area Uitm and Titi Gantung (atas dr Bota). Misi arini cam biase seperti edisi berjalan yg lepas, 'menembak' pemandangan yg dirasakan menarik utk dikongsi bersama ngn viewers

Ini pics yg di tembak kt area tasik depan Uitm seri Iskandar :


Gambar tasik berlatarbelakangkan langit biru & awan yg berkepul-kepul putih


Ade silau di balik dahan pokok itu


cube tengok betul-betul

Pastu, aku berjalan lg menembak ke area Titi Gantung, ini haselnya :


Salah satu sawah padi kat Perak, Idup Perak!!!


Dari celah dedaun, lensa menembak ke tengah sawah


Seperti makhluk Allah yg lain, semut turut bekerja mencari rezeki setiap hari


Merenung jauh, takjub dengan keindahan ciptaan Allah Maha Agung, segala yg di langit mau pun di bumi..Allahuakbar!!!

xlupe nk give credit to my buddy (kaki foto) Deck,td aku g nembak ngn dier, silalah lawati fp dier

Quote:
Thanx to those yg comment2, appreciate it, hope this akan terus bakar smgt aku utk terus bergiat dlm digital photography field Gracias n adios~


Saturday, 18-Nov-2006 11:11 Email | Share | | Bookmark
Hari Itu Aku Berjalan

Kali ni pics sume ni aku 'tembak' kt sekitar kolej kediaman dak2 laki kt UTP, berjalan2 nk tgk bunge, tp bunge layu sume, ade bunge daun pandan (kire bunge ke if ade daun je) .Ni laa hasel tembak-menembak tu






Pergi menembak bersama dak skolah aku,tq bro


Friday, 17-Nov-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
Pesta Gawai di Sarawak



Lebey kuwang cenggini suasana Pesta Gawai ( pesta selepas musim menuai padi) kt Sarawak. Entry kali ni kt Daerah Serian, kire2 45 minit perjalanan dari bandar Kuching.
Pesta ni diadakan pada 1 Jun setiap tahun




Quote:
Sarawak tanah airku
Negeriku tanah air ku Sarawak
Engkau lah tanah pusakaku
Tanah tumpah darahku
Ibu Pertiwiku…

Rakyat hidup mesra dan bahagia
Damai muhibbah sentiasa
Bersatu Berusaha Berbakti
Untuk Sarawak ku cintai

Sarawak dalam Malaysia
Aman Makmur rahmat Tuhan Maha Esa
Kekallah Sarawak bertuah
Teras perjuangan rakyat
Berjaya berdaulat



Thursday, 16-Nov-2006 15:01 Email | Share | | Bookmark
At one corner...selepas ribut



ni gambo kt tangga luar umah jadi mangsa lense camera gak,shian2 huhu, shot ni after ribut petir ptg biler tah enjoy it!!

Quote:
hargai air, walau setitik pun, xda setitik, xde la sebaldi, setempayan, setangki, kapal tangki, tangki minyak bla bla bla


Wednesday, 15-Nov-2006 13:12 Email | Share | | Bookmark
Suasana matahari terbenam di Pangkor



0ld pic, br terase nk upload utk jd halwa mata

Pic Location :: Pangkor
Journey from UTP :: 1 Hr 30 m
Best beach :: Pantai Telok Nipah


Quote:
::The best and most beautiful things in the world cannot be seen or even touched. They must be felt with the heart

::Great works are performed not by strength, but by perseverance


Quote:
thanx alot for those dtg jenguk fp ni n kasik komen hehehe


[<<  <  2  3  4  5  6  7  8  [9]  10  11  12  13  14  15  16  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net