Everything I See is an Art

By: ceriteraDongeng PunyaGamba

[Recommend this Fotopage] | [Share this Fotopage]
[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]
Thursday, 30-Nov-2006 06:03 Email | Share | | Bookmark
B-L-U-R :: Merenung jauh ke masa hadapan

Fenomena pas abes paper, pale blur semacam, anggur dh mula nk tanam sejak join kelab penganggur Malaya...
qwertyuiopasdfghjk
qwertyuiopasdfghaaaCredit to the photographer,Sinchan


Credit gak to Jambu a.k.a Pijam for letting me to use ur mug

Quote:
satonaka-halu : Hendak2nyer begitula, dimudahkan jalan amin~
fadh : InsyaAllah ade rezki, smpi la kt sane gak, leh shoot kt pantai yg canteek tu hehe
kirana : thanx alot buddy
shah_aryan : hehe dh beli siap, nnt jerebu tgai nk pakai je huhu
rei : ni linkin pau punya kazen bapak mak tiri biras adik punya style hahaha



Wednesday, 29-Nov-2006 12:00 Email | Share | | Bookmark
KLCC

Here are some photos at KLCC


Combination of nu sneakers of mine with KLCC towers


Bulan showing off itself


Suria KLCC


Tower two (2)


Towers view under the glass roof


Engineering + Environment = Superb working creation

Quote:
Let the photos speak for themselves aite


Quote:
satonaka-halu : baru pakai je sneakers tu beb
shah-aryan : xleh kire cool lg, blaja n blaja laie hehe
alynnsaripuddin : thanx alin, lame da cr sneakers tu, almost a yr, jmpe gak at last
shahrilramzi: bro nyer karpet merah tu pn best awesome
ijad:kite share the idea from the same angle bro hehe


Monday, 27-Nov-2006 09:16 Email | Share | | Bookmark
Outing day after finishing last exam yeahh!!!

This entry ni aku wat after blaja sket kt Sekolah Fotografi Candidsyndrome, pening gak pale nk start editing style yg semacam ini
Alhamdulillah, after try n error byk kali, dpt gak folo tutorial tu, xtau la jadi ke x hehe
Siler2 kan komen, hope leh jadi guide in future

Ni pics time aku p merayau kt Berjaya Times Square @ name melayunyer : "Segiempat Masa-masa Sukses"


Group of chinese dtg suh aku amik gmba, dasat camera tu, kecik n ringan


Trimas bebyk bnja sy


Hantu!!! Ada hantu, tgh posing ngn costumenyer, tb2 ade mamat ni cakap, "talak bole amik gmba" Apedaa...


Pastu masuk Timberland butik, murah la gak smpi 50% less


Sekian lame menunggu and nk beli, bermula dr Hype yg aku bc taun lepas, limited edition of Vans of The Wall tercongok di depan mate


Fast but not really furious

Quote:
Sesuatu yang kita nampak biasa di mata kita, mungkin ia berseni di mata insan lain, itulah seni:: terlalu sukar mendefiniskannya


Quote:
matsap : lekak nu year InsyaAllah mek balit Kuching
ayu : boleh jak mok TT rah Swak lak hehe
cik siti : kat forum candidsyndrome ade byk tutorial, pasal photoshop n lain, leh try tgk kt
candidsyndrome, slamat mencoba
satonaka-halu : aku dak baru belajo, ilmu xcukup huhu, a ah Vans of The Wall baru angkat aritu
ecah : nape ngn pc lame?hehe
ais-putih : antu citer cine yg zaman kecik2 dulu, tepek ketas kt dahi dier stop hehe
med: apa gik, g ktk rah hopoh ada waffle cya (cya jak mek tauk ada waffle) hehehe
shah_aryan: leh je bro hehe
gezzeg: thanx alot bro gezzeq hehe
zasryna :hehe itu antu lame tarak kua TV o0o0 hehe


Saturday, 25-Nov-2006 18:25 Email | Share | | Bookmark
Semalam itu aku ke Lumut

Jumaat malam lepas, aku ngn kaki2 foto a.k.a kaki menembak (deck, joey and halim) g berjalan(naik kete) smpi ke Lumut, igt nk g before sunset, bajet cam sampai sane sunset, skalik tara sempat sunset tidak menunggu kami. Tapi xmengape, mungkin ade sesuatu yg menarik menunggu di Lumut mlm tuh, caner la suasane kt jeti nk pi Pulau Pangkor malam-malam.

Dalam kol 930pm, smpi la kitorg kt Lumut, mule2 g Teluk Batek, dier nyer lampu landscape tara on, gelap gulita je, tu heading to Lumut , as expected, Lumut time malam mmg happening, ramai org lepak2 kt tepi waterfront tu, lighting landscape pn oret gak

Mule la aktiviti menembak


Buat pertama kalinya, kaki ku menjejakkan 'dirinya' ke Lumut @ night


camnila lebey kurang suasane time tu, dengan kedai cam coffee bean kt depan tu

Pastu br la kitorg terperasan sorang mamat ni, cam kenal jek muke, lame dok perati rupenyer, ukan kitorg je menembak mlm tu, Hero citer Dalam Hati Ada Cinta pn ade menembak skali, dier dtg ngn member2 dier.Xlain dan xbukan Ako Mustapha. Rase segan pn ade, dier dtg bawak camera ala2 nikon or canon tu, cpat2 la kitorg sembunyi kamera kecik2 tu. Gadget sape ek?

Lopeh tukan, kitorg g kt Marina Wing, dekat sebelah2 ctu gak, Nampak perahu layar, tp layar xde, sbb tgh belabuh, trus cari port try tembak


ni gmbar kt entrance Marina Wing


angle depan perahu tu


angle sisi selepas ditolak ombak kecik

Nantikan entry seterusnya, tunggu~

Quote:
cikdart : nnt aku try polish2 lg huhu
ais-putih : kene rajin berjalan, br luas pemandangan hehe
lea : tag tu pic taun 2004, dak2 klas Chem Engr Batch 2002, kapal tu ade macam Black Pearl x?(referring to Pirate of Caribbean) hehe
Kirana : tu ar, ade tripod mlm tu, tp ukan sy punyer hehe, mmber sy gune shot perahu tu gak, anyway nnt sy try gune tripod 4 nite shot
satonaka-halu : InsyaAllah sikit mase laie, terdampar la Nikon D80 kt tgn den ni huhu
shah_aryan :samela kite, aku pn payah nk shoot mlm2, try n blasah je


Tuesday, 21-Nov-2006 20:42 Email | Share | | Bookmark
Menelusuri kehidupan malam Ipoh

Okehla, pics ni aku tembak time g Ipoh mlm tu, bersama ngn kaki2 foto(deck, joey n halim). Sjeje test lense mlm2, after g membowling, kitorg ber4 g lepak2 kt Nasmir (tengah2 bandar Ipoh).Ujan renyai xmenghalang niat utk terus menembak suasana malam Ipoh.


muke yg serius


Kelihatan seperti jasad bergerak di atas permukaan air


tgk jauh ke dasar kolam, ape ade didalamnye?ade air la kan....

Pastu, otw balik tu, ternampakla satu building ni, Bangunan Hotel Majestic, hotel lame, kat sini la KTM Ipoh yg baru, cam terpesona ngn lighting yg ade kt ctu, try2 la shoot ngn camera kecik aku ni:


"tu2 tembak kat situuu"

Bajet cam nk amik gamba ketapi yg tgh tgu penumpang2, skali hon bunyi daa, xsempat nk tembak suasane tu, stesen ketapi ni tgh under renovation sbenanyer, nnt da siap amik gmba lain plak. InsyaAllah

Tibe2....tgh asyik menembak...


oppss jangan tangkap sy Encik, sy xtembak org, tembak gambo jek

Sesungguhnya entry kali ni adalah influence drpd blog AfdlinShauki,artist yg versatile, mengajak aku berfikir think out of box


[<<  <  1  2  3  4  5  6  7  [8]  9  10  11  12  13  14  15  >  >>]    [Archive]

© Pidgin Technologies Ltd. 2016

ns4008464.ip-198-27-69.net